ForumBiz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumBiz

~~ Forumumuza HoşGeldiniz ~~
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Alabalık buğlama

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
avatar



Alabalık buğlama Empty
MesajKonu: Alabalık buğlama   Alabalık buğlama Icon_minitimePtsi Ocak 12, 2009 11:17 pm

MALZEMELER
4 adet Alabalık (fileto edilmiş)
4 adet defne yaprağı
3 adet domates
3 adet çarliston biber
1.5 adet limonun suyu
70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)
250 gr. mantar
1 çorba kaşığı kapari turşusu
Tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI
Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.
Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir. İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir.
Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir.
Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Alabalık buğlama
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ForumBiz :: BAYANLARA ÖZEL :: Damak Keyfi-
Buraya geçin: