ForumBiz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumBiz

~~ Forumumuza HoşGeldiniz ~~

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Zencefilli Limonata

YazarMesaj
Admin

Admin

Zencefilli Limonata Empty
MesajKonu: Zencefilli Limonata   Zencefilli Limonata Icon_minitimeSalı Ocak 06, 2009 2:59 pm

Malzemesi:3 adet doğal zencefil (3-4 cm boylarındaki parçalardan kullanacağız) 6 adet limon veya yeşil limon da olabilir 2 su bardağı toz şeker 10 su bardağı su
Tarifi:Ben de zencefili geç keşfedenlerdenim. Hani aroması değişiktir ya, biz de pek alışkın değilizdir. Ama mesela, zencefilli keki, zencefilli kurabiyeyi de çok severim. Ancak uzak doğunun et yemeklerinde çok kullanıldığını bildiğim halde henüz evimde hiç kullanmadım. Fakat zencefilin hazmettirici, sakinleştirici özelliğine biliyorum. Şimdi vereceğim reçetenin dışında yine tariflerim olacak. Bir tencereye şeker ve suyu koyup, orta ısılı ateşin üzerine oturtalım. Içine zencefilleri de atıp, kaynamaya bırakalım. Zencefilli şurup kaynamaya başladıktan 7-8 dakika sonra altını kapatıp, soğumaya bırakalım. Bu arada iyice yıkadığımız limonları ufak parçalara bölüp, bir mutfak robotu veya blenderda iyice püre oluncaya kadar çekelim. Sonra bir tülbentle veya sıkı örgülü bir tel süzgeçten geçirip, suyunu soğuyan zencefilli şerbetle karıştıralım. Şimdi tadına bakın, istediğiniz oranda su ekleyebilirsiniz.
http://forumbiz.yetkinforum.com

Zencefilli Limonata
1 sayfadaki 1 sayfası